Blog de Jordi Rojals

Empès per la meva passió per la fotografia naturalista, he decidit fer aquest bloc per tal de mostrar-vos la meva afició i els resultats que se n'obtenen amb paciència i dedicació.

dilluns, 14 de març del 2011

Cabussó emplomallat


El cabussó emplomallat (Podiceps cristatus) és un excel·lent nadador i bussejador (persegueix els peixos sota l'aigua). En canvi, és molt feixuc fora de l'aigua i han de córrer per sobre la superfície per poder adquirir velocitat. Té el coll llarg i blanc i, a l'estiu, té al costat del cap blanc i vermell, dues tofes de plomes groguenques o fosques en forma de banyes, les quals desapareixen a l'hivern. El dors és de color bru, i el ventre, blanc. Mascle i femella fan una parada nupcial mitjançant un cerimonial més o menys complicat, sacsejant el cap, doblegant el coll, cabussant-se, dansant en posició vertical i oferint-se mútuament algues i d'altres presents. Menja peixos, mol·luscs i herbes.

1 comentari:

  1. Gràcies a la Neus he pogut saber que l'au que navega aquests dies pel llac (pantà...) és el cabussó. El somormujo, que diuen en castellà. Gràcies per la foto. La del meu blog és...tipus "el monstre del llac Ness"...què hi farem... ;)

    ResponElimina

Comentaris